MAN - Vaihtoautot

Ajoneuvon rekisteröintitapahtumien yhteydessä luovutaan rekisteröintitodistuksien tulostamisesta 16.11.2015 alkaen. Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa korvataan sähköisellä varmenteella. Lisäksi teknisen osan tiedot on saatavilla Trafin sähköisistä palveluista ilmaiseksi. Tämän jälkeen rekisteröintitodistuksen teknistä osaa ei myöskään tarvitse pitää ajoneuvossa mukana kotimaan liikenteessä.

Määräaikaiskatsastuksesta asiakkaalle annetaan rekisteröintitodistuksen tekninen osa vielä vuoden 2016 ajan. Määräaikaiskatsastuksessa asiakkaalle luovutetaan katsastuksen tarkastuskortti, joka tulee pitää määräaikaiskatsastuksen piiriin kuuluvissa ajoneuvoissa ajossa mukana.

Raskaissa ajoneuvoissa ja perävaunuissa tekninen osa pitää olla ajossa mukana vielä vuoden 2017 alkuun asti. Nämä ajoneuvot saavat paperisen rekisteröintitodistuksen yhä entiseen malliin rekisteröinnin ja katsastuksen yhteydessä. Vuoden 2017 alusta alkaen päättyy kaikkien ajoneuvojen osalta myös teknisen osan antaminen.

Paperisen rekisteröintitodistuksen ilmoitusosan ja teknisen osan saa edelleen tilattua joko Trafin sähköisistä palveluista 4 € tai sen voi noutaa rekisteröivältä katsastustoimipaikalta rekisteröintimaksua vastaan 10 €. Pelkkä tekninen osa ei maksa mitään. Todistus on voimassa, kunnes rekisteritietoihin ilmoitetaan muutoksia.