Scania Syystalkoot

Helsingin kaupunki on irtisanonut Hernesaaren helikopterikentän vuokrasopimuksen. Kenttä olisi tyhjennettävä 31.12 2017 mennessä. Irtisanoessaan vuokrasopimuksen Helsingin kaupunki kuitenkin jättii huomioimatta, että eräiden kenttää käyttävien helikopteriyrittäjien kanssa oli tehty vuokrasopimus vuoden 2018 loppuun saakka. Seurauksena Helsinki on nyt siirtänyt kentän lakkauttamispäivämäärää 31.12.2018 saakka.

Helsinki perustelee lakkauttamista rakennustilan ja maa-aineksen läjityksellä, kun Hernesaareen rakennetaan asunnot 6000 uudelle asukkaalle. Helikopterikentän alue jää tyhjäksi talorakentamisen jälkeen, jolloin sitä on tarkoitus käyttää veneiden talvisäilytyspaikkana.

Kentän sulkemista vastustivat mm. puolustusvoimat, ambulanssikopterit, drone-kehittäjät ja risteilysataman turistit, joilta poistuu mahdollisuus nopeisiin Tallinna-lentoihin ja Helsinki sight seeing lentoihin. Puolustusvoimat ja ambulanssilentoja suorittavat pityivät kenttää välttämättömänä turvallisuustekijänä kriisitilanteissa.

Hernesaaren kopterikentällä toimii toistakymmentä yrittäjää ja alun kolmattakymmentä työpaikkaa. Kenttä on aloittanut toimintansa 1975 kansainvälisen ETYK-rauhankokouksen osanottajien nopeimpana yhteytenä Helsingin keskustan avainpaikoille.