Scania kevätkiertue 2108

Maaliskuun lopulla käynnistynyt Vt 1:n parantaminen Espoossa Kirkkojärven kohdalla etenee. Viime viikkoina työmaalla on aloiteltu mittavia paalutustöitä, jotka jatkuvat elokuulle asti.

Koko urakassa paalulaattoja tehdään kolmessa eri kohdassa yhteensä 23 500 m2. Paalutusta on yhteensä 80 000 metriä, josta tänä vuonna saadaan valmiiksi yli puolet. Paalutustyöt tehdään Suomen vilkkaimpiin kuuluvan tieosuuden kupeessa, mikä nostaa myös niiden työturvallisuuskriteerejä. Erityishuomio on työalustan vakaudessa ja oikeissa työskentelytavoissa.

Kesäkuun työkohteita ovat teräsbetonipaalutukset pohjoisilla kaistoilla sekä uuden Naapurimäen sillan paalulaattojen raudoitus- ja valutyöt. Heinäkuussa listalla ovat mm. paalulaattojen raudoitukset ja valut, Naapurimäen sillan paalulaattojen täyttö ja siltakannen muottityöt.

Kasavuoren ja Kirkkojärven siltojen korjaukset jatkuvat syksyyn saakka ja tuovat mukanaan väliaikaisia liikenne- ja kaistajärjestelyjä.

Vt 1:n parannushankkeessa tietä  nostetaan Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Korotettavan tieosuuden pituus on 650 metriä.

Parannustyöt valmistuvat vuoden 2018 aikana ja ne tehdään ensin Turun suuntaan menevillä kaistoilla. Joulu-maaliskuussa työt ovat tauolla ja moottoritie normaalikäytössä. Myös Ely-keskus teettää vuoden 2017 aikana sillankorjaustöitä välillä Kehä III-Nupuri.