MAN - Vaihtoautot

Försvarets Materielverk, FMV ("Puolustusvoimien Materiaalilaitos"), joka Ruotsissa vastaa puolustusvoimien hankinnoista, on tilannut 81 Scania kuorma-autoa Ruotsin puolustusvoimille. Tilaus käsittää sekä uusia että käytettyjä autoja: 30 uutta lava-autoa, 21 uutta kaappiautoa, 2 uutta vaihtolava-autoa, 2 kuormanvaihtoautoa, 1 uusi vetoauto sekä 12 käytettyä lava-autoa ja 13 käytettyä kaappiautoa.

Käytettyjen kuorma-autojen hankinta puolustusvoimille on mielenkiintoinen avaus.

- Käytetyt tarjoavat taloudellisia etuja. Puolustusvoimat ei käytä kuorma-autoja yhtä ahkeraan kuin perinteiset kuljetusyritykset, käytettyjen vastaava Ruotsin Scanialla, Anders Lööf sanoo.

Käytettyjen kuorma-autojen hankinta puolustusvoimille ilahduttaa myös Scanian piirimyyjiä. Sekä Uppsalan että Boråsin Scania-jälleenmyyjät saavat lisäasennustöitä puolustusvoimien käytettyinä hankittujen autojen kohdalla.

- Lähes 100 Scania-huolto- ja korjaamopistettä Ruotsissa pystyvät samalla tukemaan puolustusvoimien tarpeita, Ruotsin Scanian asiakaspalvelujohtaja Fredrik Lundström toteaa.

(Ruotsin valtio ja puolustusvoimat ovat pettämätön tuki Ruotsin omalle kuorma-autoteollisuudelle. Suomen puolustusvoimat toimii päinvastoin: ulkomaille rahat, kotimaista poljetaan. Toim.huom.)