MAN - Vaihtoautot

Bosch ja Daimler ovat rakentaneet Mercedes-Benz-museon pysäköintihalliin maailman ensimmäisen täysin automatisoidun, todellisissa olosuhteissa toimivan pysäköintipalvelun. Kuljettajat voivat ratkaisun avulla pysäköidä auton pelkän älypuhelinratkaisun avulla – valvomatta sen liikkeitä ja istumatta sen sisällä. Alkuvuodesta 2018 lähtien yleisö pääsee kokeilemaan automatisoitua pysäköimistä siihen varatuilla testiautoilla älypuhelinsovelluksen avulla museossa.

Matka alkaa ajoneuvon ajaessa itsenäisesti noutoalueelle. Auton palauttaminen on yhtä helppoa: asiakas jättää sen pysäköintihallin noutoalueelle ja palauttaa sen paikalleen älypuhelinsovelluksen avulla. Kun autohallin järjestelmä tunnistaa ajoneuvon, se käynnistyy ja ajaa sille osoitetulle paikalle.

Parkkihallin ajoradan anturit valvovat ympäristöään ja ohjaavat auton paikalleen. Autoteknologia muuntaa autohallin infrastruktuurista tulevat komennot ajomanöövereiksi ja pysäyttävät ajoneuvon tarvittaessa. Bosch toimittaa pysäköintihallin sensorit sekä viestintäteknologian. Daimler tarjoaa käyttöön yksityisen museonsa tilat sekä pilottiajoneuvot. Lisäksi yhtiö määrittelee yhdessä Boschin kanssa ajoneuvon ja pysäköintihallin infrastruktuurin rajapinnat ja tekee tarvittavat muutokset ajoneuvojen anturiteknologiaan ja ohjelmistoihin.

Pilottia seuraa intensiivinen testaamis- ja käynnistysvaihe. Paikalliset viranomaiset ovat valvoneet hanketta alusta asti. Viranomaisten tulee antaa ratkaisulle lopullinen hyväksyntä ennen kuin sitä voidaan tarjota asiakkaille. Vaadittava infrastruktuuri voidaan asentaa jatkossa olemassa oleviin parkkihalleihin jälkiasennuksena. Ratkaisu tuo hyötyjä myös tehokkaamman tilankäytön muodossa: sen avulla tilaan mahtuu 20 prosenttia enemmän ajoneuvoja.