MAN - Vaihtoautot

Toimittaja Tommy Pohjola on käynyt peräänantamattoman kamppailun Länsimetron rakentamisesta vastaavien poliitikkojen ja virkamiesten laiminyöntien ja leväperäisen vastuunkannon paljastamiseksi. Se on vaatinut rikosilmoituksia ja tutkintapyyntöjä laittomasti salaisiksi julistettujen asiapapereiden avaamiseksi aina Korkeimman Hallinto-oikeuden päätöksiä myöten.

"Kaikille kenkää!" on suora jatko-osa Pohjolan kirjalle "Maan alla - Helsingin päätön metrohanke" ((Söderström & Schildts, 2014), joka julkaistiin suomeksi ja ruotsiksi. Pohjola joutui käymään postmodernin Don Quioten lailla toiseen rynnäkkön Länsimetron tuulimyllyjä vastaan. Länsimetron vetäjät, projektinjohtajina harjoittelija-tason poliitikot lupailevat taivaita kuluttaessaan suruttomasti veronmaksajien rahoja. Kulisseissa häärivät  liikemiehet ja taitavat keinottelijat, jotka pimittävät tietoa, levittävät valetietoaja selittävät mustan valkoiseksi ja pahimmankin hyväksi.

"Kaikille kenkää" haettava erillisrahoitusta!

Pohjolan kirja on uusi todiste siitä, mitä tapahtuu, kun puoluepolitiikan voimalla annetaan luonnontieteen harrastajille miljoonaprojktien johto käsiinsä. Samalla osoittautuu, että rakennusliikkeiden toimintaa tarkasteleva journalistiikka on siinä määrin rakennusliikkeiden ja-teollissuden ilmoitus- ja mainostulojen vanki, ettei rakennusalaa tohdita panna kunnolla tarkasteluun.

Pohjola hakee erillisrahoitusta Länsimetron suhmurointia julkisilla varoilla paljastavan kirjansa julkaisemiseksi! Hämmästyttä ettei edes Pohjolan työnantaja Hufvudstadsbladet -lehti ja sen rahoittajapiirit uskalla julkaista kirjaa, jonka sisällön ko. lehti on tapahtumien varrella julkaissut lehtiartikkeleina.

Ennen kuin Länsimetro toimii koko pituudellaan liityntäliikennettä myöten, "Kaikille kenkää" kirjalle on luvassa yhtä vahva jatko-osa. Sen verran on uusia uskomattomia yksityiskohtia jo paljastumassa.