MAN - Vaihtoautot

Gasum on avannut kuluneen vuoden aikana neljä uutta kaasutankkausasemaa, ja lähivuosina lukumäärä kasvaa kymmenillä. Kaasuautoilua tukevat myös syksyllä Suomen markkinoille tulevat uudet automallit, jotka lisäävät kaasuautoilijoiden vaihtoehtoja entisestään. Alalla on tapahtunut kasvua, kun viime vuonna kaasuautoja oli Suomessa pari tuhatta, ja tämän hetken arvio on 3 500. Gasum sai kesään mennessä tuplattua uusien GasCard-asiakkaiden määrän koko viime vuoteen verrattuna.

- Uudet automallit ovat toivottu lisä Suomen markkinoille, ja uskomme, että kuluttajat ja yritykset löytävät niiden pariin entistä helpommin, kertoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Audi tuo markkinoille A4 Avantin kaasuversio G-tronin, jota voi muiden kaasuautojen tapaan käyttää kaasun lisäksi myös bensiinillä. Opel täydentää valikoimassaan olevaa biokaasumallistoa vuoden 2016 autoksi valitulla uudella viisiovisella Astralla ja Astra Sports Tourerilla. Astran kaasuversiossa 1.4.-litrainen turbomoottori, joka on optimoitu bio- ja maakaasulle. Seat puolestaan ottaa askeleen kohti puhtaampaa liikennettä kaasukäyttöisellä 1,0 SEAT Ibiza TGI:llä, joka seuraa Leon- ja Mii-kaasuautoja. Uuden Seat Aronan kaasumalli taas saapuu markkinoille vuonna 2018.