MAN - Vaihtoautot

Turun ammattikorkeakoulu käynnistää insinööreille suunnatun muuntokoulutuksen. Haku koulutukseen on käynnissä. Opiskelijat aloittavat opintonsa jo joulukuussa. Turun AMK on saanut tilauksen koulutuksen järjestämisestä Varsinais-Suomen ELY-keskukselta.

Koulutus muuntaa insinööriosaamista sellaisille koulutusaloille, joilla varsinaissuomalaisilla työmarkkinoilla arvioidaan olevan suurta kysyntää lähivuosien aikana. Muuntokoulutukseen osallistujan on mahdollista valita suuntautuvansa ajoneuvo- ja kuljetustekniikkaan, energia- ja ympäristötekniikkaan tai konetekniikkaan. Koulutuksesta valmistuneilla insinööreillä (AMK) on valmiudet toimia teollisuuden ja elinkeinoelämän käyttö-, suunnittelu-, tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä, itsenäisenä yrittäjänä sekä alaan liittyvissä viranomaistehtävissä.

Varsinais-Suomen vientivetoisen positiivisen rakennemuutoksen alueella on lähivuosina huomattava tekniikan alan rekrytointitarve. Varovaisten arvioiden perusteella meriklusterin, autoteollisuuden, rakennusteollisuuden, tietotekniikan ja muiden teollisten alojen rekrytointitarve tulee johtamaan tarpeeseen tuottaa alueelle yli 750 – 1000 uutta insinööriä. 

Insinööristä insinööriksi (AMK) -työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömälle tai työttömyysuhan alaiselle työnhakijalle, jolla on insinööritutkinto. Hakukelpoisia ovat sellaiset henkilöt, jotka ovat suorittaneet insinööri- tai insinööri (AMK) -tutkinnon sekä soveltuvin osin sellaiset henkilöt, joilla on insinööri-opinnoista loppututkinto saamatta, mutta suurin osa opinnoista suoritettu. 

Muuntokoulutukseen valittavat henkilöt saavat aiemmista opinnoistaan hyväksilukuja, ja siten koulutuksen kesto on 1,5 vuotta. Ammattiopinnot suoritetaan henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) mukaisesti ja osan niistä voi suorittaa yritysten tehtävissä. Yhteistyöyrityksiä etsitään parhaillaan.

– Koulutukseen pyritään kytkemään mukaan alueen kohderyhmäyrityksiä, joilla on rekrytointitarpeita. Tutkintokokonaisuus mahdollistaa joustavat ja opintoja edistävät yritysyhteistyötavat. Tällä edesautetaan työllistymisen tavoitetta, kertoo vastuuopettaja Tarja Åberg Turun ammattikorkeakoulusta.

Hakuaika koulutukseen päättyy 16.11.2017. Tarkat hakuohjeet ja yksityiskohtaisemmat tiedot koulutuksen sisällöistä löytyvät Turun ammattikorkeakoulun nettisivuilta.