TIP-Trailer services

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuus jakautuu kahteen hankeosaan ja kolmeen eri urakkaan, joiden hankinta-aikataulut pitivät kutinsa tammikuussa julkaistuun aikatauluun nähden. Viimeisimpänä saatiin maaliin kehätien Hollolan pään urakkahankinta.

Hankkeessa on pyritty laajaan yhteistyöhön ja avoimuuteen kilpailutukseen osallistuneiden urakoitsijoiden kanssa, kuten tarkkojen hankinta-aikataulujen julkistaminen kaikkia kolmea hankeosaa koskien osaltaan kertoo. Hankekokonaisuuden kaikki hankeosat toteutetaan eri urakkamalleilla – Mt167 Lahden eteläisen sisääntuloväylän parantaminen kokonaisurakkana, kehätien Lahden pää allianssimallilla ja kehätien Hollolan pää suunnittele ja toteuta -urakkana – mikä toi omat haasteensa myös hankintaprosessiin. Pääosa urakkahankinnoista on nyt tehty, joitakin pienempiä hankintoja on toki vielä tulossa. 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankekokonaisuuden rakennuttajakonsulttina toimii Rakennuttajatoimisto HTJ Oy. Rakennuttajakonsultin vastuulla on ollut koko kilpailutusprosessin aikataulutus, valmistelu ja läpivienti, kuten tarvittavien asiakirjojen laatiminen ja erilaiset neuvottelutilaisuudet.