MAN - Vaihtoautot

Kymmenen vuotta sitten Ruotsiin laajentuneen Vehon osuus maan Mercedes-Benzin myynnistä on noussut 12 prosenttiin. Vuonna 2008 Ruotsin osuus yhtiön liikevaihdosta oli kaksi prosenttia, yhteensä 40 miljoonaa euroa. Vuonna 2016 Ruotsin liikevaihto oli noussut 168 miljoonaan, mikä oli 12 prosenttia Vehon liikevaihdosta. Viime vuonna Veho työllisti Ruotsissa 175 henkilöä Tukholmassa, Karlstadissa ja Örebrossa.

Nyt Veho avaa Mercedes-Benzin ammattikäyttöön suunnattuihin kuljetusajoneuvoihin keskittyvän Van ProCenter -liikkeen Tukholmassa Veho Bil -myymälän yhteyteen 23. marraskuuta. Kungens Kurvan kaupunginosassa aukeava myymälä on Veholta merkittävä investointi Ruotsin ammattiajoneuvomarkkinoille. 

Autokauppojen painopiste on viime vuosina siirtynyt henkilöautoista yhä vahvemmin myös ammattikalustoon. Van ProCenter on Daimlerin ja Mercedes-Benzin sertifioima konsepti, joka velvoittaa myymälän tarjoamaan erittäin laajan palveluvalikoiman ammattiajoneuvoihin liittyen. Liikkeen avaaminen onkin Veholta merkittävä panostus Tukholman seudun paketti-autoasiakkaisiin.

Van ProCenterin henkilökunta on erikoistunut Mercedes-Benzin kuljetusajoneuvoihin, ja ymmärtää logistiikka-alan ammattilaisten tarpeet. Asiakkaalle Van ProCenter -liike tarjoaa ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi laadukkaat puitteet tutustua eri ajoneuvoihin. Koeajo järjestyy 24 tunnin sisällä, ja asiakkaan ulottuvilla on huomattavan laaja mallivalikoima. Tarjolla on myös kilpailukykyiset rahoitusratkaisut ammattiajoneuvon hankkimiseksi. Kuljetus-ajoneuvoihin erikoistuneet mekaanikot päivystävät myymälässä kattavien aukioloaikojen puitteissa. Kaikki toiminta tähtää siihen, että asiakkaan odotusaika liikkeessä on mahdollisimman lyhyt.