MAN - Vaihtoautot

Auto- ja liikennegaala on myöntänyt Valmet Automotivelle Vuosisadan Vientipalkinnon. Valtionvarainministeri Petteri Orpo luovutti palkinnon 13.12. televisioidussa gaalatilaisuudessa. Myöntämisen perusteina mainittiin muun muassa Valmet Automotiven nopea kasvu, merkitys Suomen viennille sekä vahvat tulevaisuudennäkymät.

Vuosisadan Vientipalkinto on Suomen itsenäisyyden juhlavuoden erikoispalkinto, jolla palkinnon myöntäjä korostaa Valmet Automotiven merkitystä autoilun ja siihen liittyvän elinkeinoelämän kehittymiseen Suomessa. Palkinto painottaa myös yrityksen roolia Suomen vaurastumisessa ja kansallisen menestystarinan rakentamisessa.

Vuosisadan Vientipalkinnon perusteluissa todettiin, että Valmet Automotiven ansiosta Suomesta on tullut autoteollisuusmaa. Yritys on kasvanut ennennäkemätöntä vauhtia, työllistäen Suomessa lähes 4000 ihmistä, ja nostaen autot Suomen viennin johtavien tuotteiden joukkoon.

– Ansio Vuosisadan Vientipalkinnosta kuuluu kaikille 4000 autotehtaan sankarille, jotka Uudessakaupungissa, Turussa ja Vantaalla ovat työllään, osaamisellaan ja sitoutumisellaan tämän palkinnon Valmet Automotivelle tuoneet, totesi palkinnon vastaanottanut Valmet Automotiven viestintäpäällikkö Mikael Mäki.