MAN - Vaihtoautot

Volvo Trucks esittelee uuden Volvo FH- ja Volvo FM  kuorma-autoihin tarkoitetun akkujärjestelmän, joka tuottaa riittävästi virtaa kaikkiin ohjaamon sisätilojen toimintoihin ja vähentää akkujen purkautumisesta johtuvia seisokkeja. Uudessa akkujärjestelmässä on kaksi erillistä akkusarjaa – yksi käynnistysmoottoria ja toinen ohjaamon kaikkia muita sähkölaitteita varten.

Käynnistysakun ainoa tehtävä on moottorin käynnistäminen, eikä kuorma-auton muu virrankulutus vaikuta siihen. Kaikki muut toiminnot, kuten pysäköintilämmitin, pysäköintijäähdytin, jääkaappi, mediajärjestelmät ja henkilökohtaiset varusteet, kuten kannettavat tietokoneet, matkapuhelimet ja tabletit, saavat virran erillisistä geeliakuista.

Monilla asiakkailla virrantarve kasvaa jatkuvasti, ja geeliakkuteknologiaa hyödyntävä uusi akkuratkaisu täyttää tämän tarpeen. Geeliakkuteknologian ansiosta suuria energiamääriä voidaan varastoida pidempiä aikoja perinteisiin lyijyakkuihin verrattuna. Edut näkyvät pääasiassa kaukokuljetustehtävissä ja erityisen kuumissa tai kylmissä ilmasto-olosuhteissa. Kuljettaja voi nauttia hyvistä yöunista jopa kylminä talviöinä heräämättä aika ajoin käynnistämään moottoria akkujen lataamista varten.

Uusien geeliakkujen käyttöikä on huomattavasti perinteisiä lyijyakkuja pidempi, ja niissä on myös enemmän lataussyklejä. Vaativien syklien yhteydessä geeliakut kestävätkin vähintään 10–15 kertaa kauemmin kuin perinteiset lyijyakut.