MAN - Vaihtoautot

Hiab sekä Volvo Trucks ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry käynnistävät 13. huhtikuuta vuoden 2018 Puunkuormauskiertueen. Sen ensimmäinen osakilpailu järjestetään Tampereella Mansen Mörinöillä 13.-14.4.2018. Osakilpailuja järjestetään yli 20 paikkakunnalla kesäkuun alkuun mennessä. Puunkuormaajamestari selviää Jämsässä järjestettävillä FinnMetko-messuilla 31.8.2018.  Finaaliin osallistuu viisi parasta entisen läänijaon mukaista lääninmestaria sekä kilpailuaikojen perusteella viisi parasta osallistujaa.

Tänä vuonna Puunkuormaajamestari-kilpailussa on tehty uudistuksia. Niistä tärkein koskee naisten mestaruuden voittajaa, joka ratkaistaan vasta elokuussa FinnMetkon yhteydessä.  Naisten finaaliin pääsee kuusi parasta osakilpailuaikojen perusteella.

Tutuksi tullut LOGLIFT 118S -puutavaranosturi toimii kilpailunosturina sekä karsinnoissa että finaalissa. Kiertueella on tänä vuonna mahdollisuus myös koeajaa uutta sähköohjattua LOGLIFT 150Z -nosturia. Kiertuepaikkakunnilla on esillä runsaasti myös muiden yhteistyökumppaneiden kalustoa sekä henkilöstöä. Yhteistyökumppaneista Volvo viettää 90-vuotisjuhlia ja Volvon koeajokiertue kulkee Puunkuormaajamestari-kilpailun mukana. Koeajettavana on Volvon mallistoa raskaisiin kuljetuksiin.