MAN - Vaihtoautot

Scanian uuden sukupolven kuorma-autot tulivat ykköspaikalle Euroopan perusteellisimmassa kuorma-autovertailussa 1000 Point Testissä jo toisena vuotena peräkkäin. Tämän vuoden testi keskittyi autoihin, joissa on keskikokoinen ohjaamo ja teho 450 hv. Scanian R 450 -mallia vastaan asetettiin Mercedes Actros 1845 ja Volvo FH 460.

1000 Point Testissä kansainvälinen joukko kuorma-autotoimittajia pisteyttää autot subjektiivisesti, ja nämä arviot yhdistetään objektiivisiin mittaustuloksiin. Testi suoritetaan 180 kilometrin pituisella reitillä Lounais-Saksassa.

Uusi Pulse & Glide -toiminto ja alamäkinopeussäädin sekä päivitetty ennakoiva vakionopeussäädin ovat parantaneet Scanian polttoainetaloutta. P & G -toiminto auttaa maksimoimaan rullausmatkat. Näin ajoneuvon liike-energia saadaan entistä paremmin hyödynnettyä mäkisillä teillä. Uuden ominaisuuden ansiosta polttoaineen kulutus vähenee, ja se myös siivitti Scanian 1000 Point Testin voittajaksi.

Scania osoittautui myös nopeimmaksi kuorma-autoksi kaikissa vertailuissa. Testeissä mitattiin muun muassa kiihtyvyyttä, matkanopeutta moottoritiellä ja ajoa ylämäessä. Scanian uuden sukupolven kuorma-auto pärjäsi niin ikään ohjaamo-, voimansiirtolinja-, ja hyötykuormakategorioissa. Scanian kokonaispistemäärä vuoden 2018 1000 Point Testissä oli 954,5 pistettä. Seuraavaksi tuli Mercedes 943,2 pisteellä, ja Volvon pistemäärä oli 941,9.