MAN - Vaihtoautot

E18 HaminaVaalimaa -moottoritien viimeinen 8,5 kilometrin mittainen osuus Virojoelta Vaalimaalle avautuu liikenteelle 1. maaliskuuta 2018. Tie valmistuu tilaajan alkuperäistä aikataulua nopeammin ja huomattavasti alle alkuperäisen budjetin. Moottoritietasoinen yhteys Turusta Vaalimaalle on nyt kokonaisuudessaan valmis.

Moottoritie on todella merkittävä Suomen elinkeinoelämän kannalta, sillä siihen yhdistyvät tie- ja rataverkon lisäksi meriväylät ja HaminaKotka Satama. Se on jo nyt luonut uusia mahdollisuuksia maankäytön ja elinkeinoelämän kehittämiseen Kaakkois-Suomessa.

E18 Hamina−Vaalimaa -moottoritien kunnossapidosta vastaa Tieyhtiö Vaalimaa Oy vuoteen 2034 jatkuvalla elinkaarisopimuksella. Tieyhtiö Vaalimaa on tehnyt sopimuksen YIT Rakennus Oy:n kanssa, joka vastaa E18 Hamina−Vaalimaan kunnossapidon käytännön toteutuksesta. 

Moottoritien valmistuttua työt jatkuvat vanhan seiskatien eli maantien 170 kunnostamisella. Tie päällystetään lähes kokonaan uudelleen ja lisäksi rakennetaan kevyen liikenteen väylää. Työt alkavat huhti−toukokuussa ja valmistuvat marraskuussa 2018.