MAN - Vaihtoautot

Roadscanners Oy aloitti toimintansa Rovaniemellä alkuvuodesta 1998 neljän hengen voimin. Nyt 20 vuoden jälkeen yhtiöstä on kasvanut teiden, rautateiden, katujen, siltojen ja lentokenttien väyläomaisuuden diagnostiikkaan ja hallintaan erikoistunut globaali laitteistoja, ohjelmistoja ja konsultointipalveluita tuottava konserni. Yhtiön Road Doctor® tuotemerkin alla olevat tuotteet tunnetaan kaikkialla maailmassa.

-Meille on tärkeää, että pyrimme koko ajan olemaan ajassa mukana ja ennakoimaan tulevaisuutta.  Tiedämme, että lähivuosien aikana liikenne ja liikenneväylät tulevat käymään läpi historiansa suurimman ja nopeamman murroksen – ja se murros on jo alkanut. Uskomme, että jatkossa älykkäässä väyläomaisuuden hallinnassa menestystekijöinä tulevat olemaan digitalisaatio, koneäly, pilvipalvelut, IOT, robotiikka ja älyliikenne sekä liikenneväylien diagnostiikkapohjainen ennakoiva kunnossapito ja täsmäkorjaus, sanoo Roadscanners Groupin toimitusjohtaja Timo Saarenketo.

Hänen mukaansa yhtiön viime vuosina tekemät pilotit sekä tie- että rautatiealalla ovat osoittaneet, että toimintojen taloudellista tehokkuutta voidaan parantaa jopa useilla kymmenillä prosenteilla sekä väylien kuntoa parantaa jos ja kun nämä tekniikat ja käytännöt otetaan käyttöön.

Panostus tutkimus- ja tuotekehitystyöhön ja kansainväliseen yhteistyöhön alkaa tuottaa tuloksia. Roadscannersin vuoden 2018 taloudellinen ennuste on lupaava ja yhtiö neuvottelee parhaillaan useista suurista ohjelmisto-, laite- ja konsultointiprojekteista.