MAN - Vaihtoautot

Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö Lex Malmi -kansalaisaloitteesta valmistui 13. maaliskuuta. Valiokunta ehdotti, että kansalaisaloite hylätään.

Liikenne- ja viestintävaliokunta ehdotti mietinnössään eduskunnan hyväksyttäväksi lausuman, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä.

Liikenne- ja viestintäministeriö jatkaa pienlentotoiminnan edellytysten kehittämistä yhteistyössä toimialan kanssa.

LVM:n mukaan pääkaupunkiseudun läheisyydessä tarvitaan jatkossakin lentopaikkoja yleisilmailua ja uusia pienilmailun liiketoimintamalleja varten. Esimerkiksi kehittyvä drone-ilmailu ja älykäs liikenne tarvitsevat lentopaikkoja ja -palveluja.

Ministeriön tavoitteena on erityisesti, että sääntely mahdollistaa uusien ilmailua hyödyntävien palvelujen kehittämisen. Jo nyt suomalainen lainsäädäntö on drone-toiminnan osalta maailman sallivinta. Uudenlaisen ilmailun tulisi kytkeytyä saumattomasti osaksi muita liikennemuotoja ja niitä palvelevaa infrastruktuuria sekä maankäyttöä.