MAN - Vaihtoautot

Nokian Renkaiden vaiheet muodostavat vahvan tarinan suomalaisen kumiteollisuuden historiasta. Vuonna 1898 Suomen Gummitehdas Osakeyhtiöstä alkunsa saanut yritys valmisti aluksi mm. kalosseja, kumitiivisteitä, erilaisia letkuja, poliisipamppuja ja myöhemmin myös pyöränrenkaita. Auton renkaiden valmistus tuli mukaan 1900-luvun alkupuolella, kun autokanta alkoi kasvaa.

Nokian Renkaiden ensimmäinen todellinen läpimurto rengasteollisuudessa tapahtui vuonna 1934, kun yhtiö kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan nimeltään Kelirengas. Kaksi vuotta myöhemmin valmistui ensimmäinen Hakkapeliitta, joka avasi tien kasvulle ja kansainvälisille markkinoille. Nokian Hakkapeliitta on ollut johtava talvirengasbrändi jo yli 80 vuoden ajan.

Uudistumisen kautta tulevaisuuteen

Tänä päivänä Nokian Renkaat on alansa kannattavin yhtiö, joka työllistää maailmanlaajuisesti 4 600 ammattilaista ja tekee noin 1,6 miljardin euron liikevaihtoa. Yhtiön valmistamia tuotteita myydään jo lähes 60 maassa. Uudentyyppiset liikkumisen muodot, digitaalisuus, ilmastonmuutos ja muut megatrendit haastavat alan toimijoita mutta tuovat samalla uusia kiinnostavia kasvun mahdollisuuksia.

- Pysymme alan kärjessä ainoastaan jatkuvan kehitystyön ja uudistumisen kautta. Tämä tarkoittaa laajentumista esimerkiksi perinteisten talvirengasmarkkinoiden ulkopuolelle sekä panostuksia palveluihin, jotka tekevät rengasasioiden hoitamisesta entistä vaivattomampaa. Aiomme jatkaa määrätietoista ja vastuullista työtä innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseksi ja säilyttää kykymme reagoida nopeasti ja joustavasti ympärillä tapahtuviin muutoksiin, Korhonen sanoo.

Juhlavuoden kunniaksi Nokian Renkaat uudistaa myös brändiään. Uudistunut brändi ilmentää yhtiön pitkää historiaa, vastuullista toimintaa ja pohjoismaisia arvoja.