MAN - Vaihtoautot

Premium-autonvalmistaja Volvo Cars ja kuorma-autonvalmistaja Volvo Trucks aikovat jakaa reaaliaikaisia tietoja laajentaakseen yritysten yhteystoimintoteknologiaa. Eri ajoneuvot voivat pilvipohjaisen järjestelmän avulla viestiä keskenään ja varoittaa kuljettajia lähistöllä olevista vaaratilanteista.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Volvo jakaa turvallisuuteen liittyviä tietoja toisen yhtiön kanssa. Yhteistyö Volvo Trucksin kanssa on ensimmäinen askel kohti riittävän suurta yhdistettyjen ajoneuvojen määrää, jolla olisi huomattava vaikutus liikenneturvallisuuteen.

Reaaliaikaisia ja nimettömiä tietoja jaetaan vuodesta 2018 lähtien valittujen Volvo-kuorma-autojen kanssa Ruotsissa ja Norjassa. Kuorma-autot käyttävät omia varoitusjärjestelmiään, ja Volvon henkilöautoissa hyödynnetään hätävilkkuvaroitustoimintoa.

– Reaaliaikaisten turvallisuustietojen jakaminen yhteystoimintoteknologian kautta voi auttaa välttämään onnettomuuksia. Mitä useampi ajoneuvo jakaa turvallisuustietoja, sitä turvallisemmiksi maantiet tulevat. Aiomme tehdä lisää yhteistyötä kumppanien kanssa, jotka ovat Volvon tapaan erittäin sitoutuneita liikenneturvallisuuteen, kertoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Volvon hätävilkkuvaroitustekniikka on ensimmäinen laatuaan autoteollisuudessa. Heti, kun tällä toiminnolla varustetussa Volvossa kytketään hätävilkut, kaikille pilven kautta yhdistetyille lähistöllä oleville Volvo -autoille lähetetään siitä varoitus, joka auttaa niitä välttämään potentiaalisen vaaratilanteen. Tekniikka on erityisen hyödyllinen sokeissa mutkissa ja mäissä.

Hätävilkkuvaroitus on ollut saatavilla Ruotsissa ja Norjassa vuodesta 2016 lähtien. Se on näissä maissa vakiona 90- ja 60-sarjan autoissa sekä XC40:ssä. Volvo Trucksin valittujen mallien lisääminen pilveen auttaa kattamaan enemmän tilanteita ja lisää yleistä liikenneturvallisuutta. Molemmat Volvo-merkit edustavat huomattavaa osuutta uusien ajoneuvojen rekisteröinneistä näillä alueilla.

– Yhdistetty turvallisuustekniikka auttaa Volvo -kuljettajia näkemään kulmien taakse ja välttämään kriittisiä tilanteita ja onnettomuuksia etukäteen. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle kuljettajalle kyvyn nähdä pidemmälle eteenpäin ja välttää vaaroja, Malin Ekholm sanoo.

Volvo vahvistaa kerätyt ja jaetut tiedot ja huolehtii niiden nimettömyydestä, minkä ansiosta hanke noudattaa tänä vuonna EU:ssa käyttöönotettavaa yleistä tietosuojasäädöstä (GDPR).