Auto, tekniikka ja kuljetus – 40 vuotta

Exide-konserniin kuuluva GNB Industrial Power tuo markkinoille uuden sukupolven TENSOR xGEL -ajovoima-akun sähkötrukeille. Perinteisiin geeliakkuihin verrattuna TENSOR xGEL tarjoaa suuremman kapasiteetin ja lyhyemmän varausajan. TENSOR xGEL -kennot on suunniteltu siten, että kennojen sisäinen lämmönkehitys on mahdollisimman alhainen. Tämän ansiosta akun tehokkuus nousee ja sen käyttöikä pitenee.

- Asiakkaamme ovat olleet kiinnostuneita huoltovapaista suljetuista lyijyakuista (VRLA). Perusteellisten ja onnistuneiden kenttäkokeiden pohjalta olemme kehittäneet tuotteen, joka voi korvata perinteisen lyijy-happoakun, sanoo tuotepäällikkö Kai Ruth, GNB Industrial Powerin Motive Power -yksiköstä.

- Uuden TENSOR-teknologian ytimessä on kolmiulotteinen kuparinen, lyijyllä galvanoitu salmiakki-muotoinen verkko. Tämän ansiosta negatiivisen levyn sähkönjohtokyky on kymmenkertainen. Lisäksi suorituskykyä parantaa TENSORin uudelleen suunniteltu positiivinen tyhjiöputkilevyrakenne, jonka pinta-ala on maksimoitu, Ruth sanoo.

Uudessa TENSOR xGEL -akussa käytetään myös Sonnenschein dryfit® -teknologiaa. Tämän ansiosta TENSOR xGEL -akku on erittäin tehokas ja sen energiasisältö ja varauksen vastaanottokyky ovat huomattavan korkeita. Akku on täysin huoltovapaa ja uudelleen varaaminen 70 prosentin purkaussyvyydestä tapahtuu ainutlaatuisen GNB X -profiilin ansiosta kahdeksassa tunnissa.

TENSOR xGEL -akku on testattu kenttäkokeissa eri teollisuudenaloilla (elintarvike-, kemian- ja huonekaluteollisuus) käytettävissä trukeissa. Vertailukohteina ovat olleet perinteiset EPzS-kennotyypin lyijyhappoakut sekä EPzV -suljetut geeliakut.

TENSOR xGEL -akun etuja ovat useissa sovelluksissa vähentynyt energiankulutus sekä pidemmät käyttöikä ja käyntiaika. Koska ratkaisu perustuu dryfit®-teknologiaan, vesitäytön edellyttämää monimutkaista infrastruktuuria ei tarvita. Myös akun virheellisestä käsittelystä johtuvien seisokkien riski on pienempi.

TENSOR xGEL -akun lanseerauksen myötä GNB Industrial Powerin täydellinen tuotevalikoima kattaa sekä materiaalinkäsittelyssä tarvittavat perinteiset lyijyhappoakut että huoltovapaat vaihtoehdot kevyeen, keskiraskaaseen, raskaaseen ja erikoisvaativaan käyttöön.