MAN - Vaihtoautot

Nesteytetty maakaasu ja biokaasu ovat ratkaisijan paikalla EU:n määräämien kovien päästötavoitteen saavuttamisessa, Gasum uskoo.

Nesteytetty maakaasu (LNG) ja nesteytetty biokaasu (LBG) tarjoavat kilpailukykyisen vaihtoehdon vähentää merkittävästi hiilidioksidi-, typenoksidi- ja hiukkaspäästöjä. LNG:llä raskaan liikenteen päästöt ovat jopa 15 prosenttia dieseliä pienemmät, ja LBG:llä päästään jopa 85 prosentin vähennykseen.

- Raskaassa liikenteessä keinoja merkittäviin päästövähennyksiin on niukalti. Käyttämällä nesteytettyä maakaasua tai nesteytettyä biokaasua komission asettamat tavoitteet on mahdollista saavuttaa jo nyt. On myös hyvä huomata, että LNG-käyttöisten raskaiden ajoneuvojen moottoriteknologia kehittyy tällä hetkellä vauhdilla, sanoo Gasumin biokaasutuotteiden ja -ratkaisujen johtaja Matti Oksanen.

Verkosto laajenee Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa – investointituen avulla Ruotsiin jopa 16 uutta tankkausasemaa

Tällä hetkellä LNG:tä on mahdollista tankata Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Jyväskylässä, ja uusia asemia on suunnitteilla liikenteellisesti keskeisille paikoille muun muassa Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Seinäjoelle.

Kuluvan vuoden aikana Gasum laajentaa LNG-tankkausasemaverkostoa myös Ruotsiin ja Norjaan. Helmikuussa Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket myönsi Gasumille yli 9 miljoonan euron investointituen, joka mahdollistaa 16 uuden kaasutankkausaseman rakentamisen Ruotsiin.

- Gasum on laajentanut kaasutankkausinfrastruktuuria määrätietoisesti, sillä kaasu on keskeinen keino saavuttaa tiukkenevat päästötavoitteet niin maanteillä kuin meriliikenteessä. Komission esitys uusista päästörajoista on tervetullut: yhdessä vaihtoehtoisten polttoaineiden infrastruktuurin toimintasuunnitelman kanssa esitys vauhdittaa LNG:n ja LBG:n yleistymistä raskaan maantieliikenteen polttoaineena, Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo.