MAN - Vaihtoautot

Suomi liittyy kansainväliseen allianssiin, jonka tavoitteena on vähentää tieliikenteen hiilipäästöjä. Transport Decarbonisation Alliance (TDA) käynnistettiin virallisesti kansainvälisen liikennefoorumin ITF:n konferenssissa Leipzigissä. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner pitää uutta yhteistyömuotoa tervetulleena.

- TDA:ssa on tarkoitus etsiä yhdessä ratkaisuja tieliikenteen päästöjen vähentämiseen. Tähän saakka kansainvälinen yhteistyö on nimenomaan tieliikenteen osalta ollut vähäistä. TDA tarjoaa hyvän alustan parhaiden käytäntöjen jakamiselle ja oppimiselle. Aiomme osallistua aktiivisesti allianssin työhön, ministeri Berner toteaa.

TDA:n perustivat Ranska, Alankomaat, Portugali ja Costa Rica Bonnin ilmastokokouksessa marraskuussa 2017. TDA:n on tarkoitus tuoda yhteen valtioita, kaupunkeja ja yrityksiä, jotka ovat edelläkävijöitä tieliikenteen päästöjen vähentämisessä. Allianssiin liittyneet tahot ovat sitoutuneet päästöttömään liikenteeseen vuoteen 2050 mennessä.

Berner muistuttaa, että Suomen kansallinen tavoite on muuttaa liikenne hiilivapaaksi vuoteen 2045 mennessä. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvittavia toimenpiteitä selvittää parhaillaan liikenne- ja viestintäministeriön työryhmä.