MAN - Vaihtoautot

Rengasvalmistaja Linglong Tire perustaa ensimmäisen Euroopan tehtaansa Serbiaan Belgradin lähelle. Tehtaan rakentaminen aloitetaan vuoden 2019 aikana. Tehtaan tuotantokapasiteetti on 13,62 miljoonaa rengasta vuodessa. Investointi maksaa yhteensä 994,39 miljoonaa dollaria.

Suunnitelma on osa Linglong Tiren "5+3" -strategiaa, jonka tarkoituksena on perustaa Kiinan ulkopuolelle kolme tehdasta. Linglongin Thaimaan tehdas otettiin käyttöön vuonna 2014.

Serbian tehtaat rakennetaan kolmessa vaiheessa siten, että viimeisen tuotantolaitoksen on määrä valmistua maaliskuussa 2025. Tehdas valmistaa tuolloin yhteensä 12 miljoonaa henkilöauton rengasta ja 1,6 miljoonaa kuorma-auton rengasta sekä lisäksi 20 000 maansiirtokoneiden rengasta.

"Euroopassa myydään noin 200 miljoonaa henkilöauton rengasta ja noin 10 miljoonaa kuorma-auton rengasta vuosittain. Linglongin uusi tehdas on massiivinen investointi Euroopassa - niin hinnaltaan kuin markkinoiden kokoon nähden. Mutta Linglongin kansainvälistymishalu on voimakasta, sen renkaat käyvät hyvin kaupaksi maailman laajuisesti. Suomessa Linglong-renkaat ovat eniten myytyjä kohtuullisessa hintaluokassa. Tämä näkyy muun muassa siinä, että palaute asiakkailta on ollut erittäin positiivista. Vannetukku on maahantuonut Linglongeja jo vuosia, eikä rengasta ole tarvinnut paljoakaan mainostaa, kun sana hyvästä laadusta, erinomaisista testituloksista ja kohtuullisesta hinnasta on alkanut kiertää suusta suuhun. Ja sehän on parasta markkinointia jos mikä.", sanoo Linglong-renkaiden maahantuojan edustaja Jukka Heiskanen Vannetukusta.

Linglongin uusi jättitehdas Euroopassa on yksi vahva askel vannetukku.fi Oy:n pyrkimyksessä nostaa nykyinen noin 10 prosentin markkinaosuus henkilöauton renkaissa 20 prosenttiin Suomessa.

Linglongin Serbian tehdas mahdollistaa sen, että yritys välttää kiinalaisille kuorma-auton renkaille asetetut tuontitullit ja pystyy lisäksi palvelemaan paremmin asiakkaitaan, kuten Volkswagen Groupia, jolle Linglong valmistaa henkilöautoihin alkuperäisrenkaita.