MAN - Vaihtoautot

Vuodesta 2015 alkaen TTS on tehnyt vahvaa yhteistyötä eri metsäalan toimijoiden kanssa metsäalan mikro- ja pk-yritysten kehittämisessä. Erityisesti Työtehoseura on keskittynyt yrittäjien ja yritysjohdon liiketoiminta- ja johtamisosaamisen kehittämiseen.

Vuonna 2017 TTS:n järjestämiin koulutuksiin osallistui yli 200 metsäalan yrittäjää, joista suurin osa suoritti yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon. Keväällä 2018 TTS koulutti noin 250 puunkorjuu- ja puunkuljetustehtävissä työskentelevää henkilöä korjuun, metsänhoidon ja metsänparannuksen suunnittelu- ja ohjausjärjestelmän käyttöön, joka tehostaa metsäalan toimitusketjua.

- Metsäala kasvaa ja investoi vahvasti tulevaisuuteen. Puunkorjuu-, puunkuljetus- ja metsänhoitopalveluja tarjoavien yritysten yrityskoot kasvavat ja alalla on positiiviset kasvuodotukset toteaa toimitusjohtaja Juha Ojala Työtehoseurasta.

Tämä luo alalle uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä mahdollistaa ympärivuotisen toiminnan myös niille, jotka tuottavat palveluja joko sivutoimisesti tai sesonkiluonteisesti.

TTS:llä on käynnissä useita Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamia metsäalan kehityshankkeita. Niissä vahvistetaan yrittäjien ja metsänomistajien talousosaamista, kehitetään palvelumuotoilun keinoin asiakaslähtöisiä toimintamalleja sekä jalkautetaan uusia digitaalisia palveluja loppuasiakkaiden hyödyksi.

Metsäala voi hyvin ja kasvaa. Se luo edellytyksiä yritysten kannattavuuden parantumiselle, tuottavuuden kehittymiselle ja kasvulle.

- Konetuottavuutta on tutkittu ja kehitetty paljon, mutta henkilöstötuottavuuden puolella on vielä paljon tehtävää toteaa Työtehoseuran myyntijohtaja Minna Karppinen.