MAN - Vaihtoautot

Saksalainen autonvalmistaja Opel Automobile GmbH myy Suomen maahantuojan Opel Finland Oy:n liiketoiminnan LänsiAuto Oy:lle. Samalla Baltian Opel-liiketoiminnot siirretään Opel Finland Oy:n alaisuuteen. Muutos on osa Opelin marraskuussa 2017 julkistamaa PACE!-suunnitelmaa.

Kaupan toteutuessa jo pitkään merkin kanssa yhteistyötä tehneestä LänsiAutosta tulee Opelin maahantuoja Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Nykyiset työntekijät Suomessa ja Baltiassa jatkavat kaupan myötä Opel Finlandin palveluksessa.

- LänsiAuto on meille erittäin tärkeä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani yli 40 prosentin markkinaosuudella merkin kokonaismyynnistä Suomessa ja sillä on kasvava ja merkittävä asema. Olemme luottavaisia, että uuden liiketoimintamallin myötä Opelin menestys Suomessa jatkuu, ja liiketoimintamme Baltian maissa kehittyy paikallisessa omistuksessa entisestään, kommentoi Opel/Vauxhallin Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja Xavier Duchemin.