MAN - Vaihtoautot

Finnair on suorittanut loppuun 60 prosentin osuuden myynnin aluetoiminnastaan Norrasta tanskalaiselle Danish Air Transportille. 30. elokuuta Finnair nimesi DAT:n Norran uudeksi enemmistöosakeomistajaksi. DAT on yksityisomistuksessa oleva yhtiö, joka lentää charter- ja rahtilentoja.

Norra operoi kotimaan ja Euroopan reiteillä käyttäen 12 kappaletta ATR 72-500 ja 12 kappaletta Embraer E190 -koneita. Norra, joka oli alunperin nimeltään Flybe Nordic, on käynyt läpi monia omistajanvaihdoksia vuodesta 2015 lähtien, kun englantilainen Flybe luopui 60 prosentin osuudestaan ​​yhteisyrityksessä.

Finnair nimesi lentoyhtiön Norraksi ja siirsi sen kokonaan omistukseensa ennen 60 prosentin omistusosuuden siirtämistä StaffPoint Holdingille (45%) ja sijoitusyhtiö Kilcolle (15%). Molemmat yhtiöt kuitenkin lopulta jättivät yhteisyrityksen omistusmuutoksen takia StaffPointissa, minkä jälkeen Norra oli jälleen kokonaan Finnairin omistuksessa marraskuusta 2017 lähtien.

Toim. huom.: Kotimaan lentoliikenne kuihtuu kuihtumistaan. Finavia on vähentänyt valtion kenttiä, ilmastonmuutos tuomitsee lentämisen, mitä enää jää jäljelle?