MAN - Vaihtoautot

BorgWarnerin mainetta hybridiajoneuvojärjestelmien toimittajana on vahvistanut uutinen siitä, että merkittävä eurooppalainen hyötyajoneuvovalmistaja on valinnut yhtiön niin kutsutun "High Voltage Hairpin" (HVH) 410 sähkömoottorin vuonna 2019 julkistettavaan hybridikuorma-autoonsa. Sähkömoottoria tullaan käyttämään esimerkiksi kaupungissa, ja yöllä kuljetuksia hoitavissa kuorma-autoissa ja roska-autoissa.

130 kW:n (174 hv) tehon ja 1 050 Nm:n vääntömomentin tuottava HVH-moottori toimii rinnakkain viisisylinterisen rivimoottorin kanssa, joka toimii kasviöljypitoisella HVO:lla tai dieselillä. HVH-moottori on suunniteltu lataamaan akkuja jarrutusten ja rullauksen aikana.

BorgWarnerin HVH410-sähkömoottorit ovat saatavana täysin asennetuina moottoreina tai roottori-/staattorikokoonpanoina. Perinteisten pyöreiden lankakäämien sijasta ne käyttävät tarkasti muotoiltuja suorakulmaisia ​​johtoja ja useita kerroksia lomitettuja "hiusneuloja". Patentoitu korkeajännitteinen (650 voltin) HVH-tekniikka mahdollistaa monipuolisten ja tehokkaiden sähkömoottoreiden 2000 Nm maksimi vääntömomentin ja jopa 300 kW (402 hv) tehon hyötysuhteenkin ollessa yli 95 prosenttia.