MAN - Vaihtoautot

Mersun valmistaja Daimler ja BMW ilmoittivat viime viikolla täsmentäen tulevasta yhteistyöstä itseajavan auton kehittämisessä. Ensimmäisenä askeleena lähdetään kehittämään kuljettajaa avustavaa tekniikkaa kuten autonomista ajoa moottoritiellä ja autonomisia pysäköintitoimia.

Strategisen ja pitkäaikaisen yhteistyön sopimuksessa tähdätään yhdessä autonomisen ajon seuraavan tason saavuttamiseen seuraavan vuosikymmenen puoliväliin mennessä.

- Erilaisten rinnakkaisten teknisten ratkaisujen välttämiseksi pyrimme yhtenäisiin luotettaviin ratkaisuihin, jotka antavat asiakkaillemme selvän edun, Daimlerin konsernitutkimuksen johtaja Ola Källenius perustelee.

BMW on jo vuodesta 2006 yhteistyössä useiden autonomiseen ajamiseen liittyvän alihankkijan ja autonvalmistajan kanssa. Parhaillaan sillä on yli 70 autonomista autokehitelmää koeajoissa tien päällä. Myös Daimlerilla on autonomisia kehitelmiä koeajoissa ja yhdessä Boschin kanssa se tulee testaamaan kehitelmiään USA:ssa tieliikenteessä.  

Yhteistyösopimus nähdään autoteollisuudessa voimatoimeksi kilpailussa Googlen ja vastaavien jo pitkälle edennyttä kehitystä vastaan USA:ssa.

(Vogel)