MAN - Vaihtoautot

Goodyear ja Klairmont Kollections paljastavat läpikuultavin Goodyear-renkain varustetun entisöidyn Golden Sahara II:n vuoden 2019 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä.

Goodyear esittelee yhteistyössä Klairmont Kollectionsin kanssa entisöidyn Golden Sahara II:n vuoden 2019 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. 1950- ja 1960-lukujen legendaarinen kustomoitu auto Golden Sahara II oli yksi ensimmäisistä itse ajavista konseptiautoista. Se oli varustettu Goodyearin erikoisvalmisteisilla, hehkuvilla, läpikuultavilla renkailla.

- 1950- ja 1960-luku olivat intensiivistä innovoinnin aikaa Goodyearilla. Teimme yhteistyötä kaikenlaisten liikkumisen pioneerien kanssa kuun tutkimuksesta maanopeusennätyksiin. Goodyearin yhteistyö Golden Sahara II -projektissa oli ensimmäinen askeleemme itse ajavien autojen tulevaisuuden muovaamisessa, kertoi Goodyear Euroopan kuluttajarenkaiden varatoimitusjohtaja Henry Dumortier (Vice President Consumer Europa).

Jim Streetin ja legendaarisen kustomoitujen autojen suunnittelijan, George Barrisin, kehittämä Golden Sahara II konseptiautoa käytettiin testaamaan uusia elektroniikkajärjestelmiä. Siinä oli lentokoneista innoituksen saanut ohjausjärjestelmä, jolla ohjattiin kiihdytystä, jarrutusta ja ohjausta, ja automaattinen jarrutusjärjestelmä, joka tunnisti auton kulkuväylällä olevat mahdolliset esteet antureiden avulla.

Goodyear kehitti auton renkaat Neothane-materiaalista, joka on synteettisen kumin läpinäkyvä muoto. Renkaan sisällä oli myös valoja, jotka saivat renkaan hehkumaan. Tämä rengas oli osa Goodyearin laajempaa tutkimusta, jolla tutkittiin olisiko mahdollista toteuttaa sellaiset renkaat, joilla näkyvyyttä voitaisiin parantaa huonoissa sääolosuhteissa tai joissa syttyisi valo kuljettajan jarruttaessa.

- Golden Sahara II on ainutlaatuinen auto ja osa amerikkalaista autoilun historiaa. Minä ja tiimini olemme ylpeitä tämän legendaarisen auton herättämisestä henkiin yhteistyössä Goodyearin kanssa vuoden 2019 Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä, sanoi Klairmont Kollectionsin perustaja ja omistaja Larry Klairmont.

Klairmont Kollections:lla on 300 kustomoidun ja klassikkoauton museo Chicagossa Illinoisin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Kulta-aikanaan Golden Sahara II kiersi ympäri Yhdysvaltoja ja esiintyi televisiossa ja elokuvissa. Sitten se seisoi lähes 50 vuotta eräässä autotallissa, kunnes Klairmont Kollections osti sen Mecum Auctions -huutokaupalta toukokuussa 2018. Golden Sahara II entisöitiin Speakeasy Customs and Classics -yrityksen avustuksella Chicagossa ja esitellään Genevessä neljällä tuliterällä Goodyearin läpikuultavalla renkaalla varustettuna.

- Meille oli suuri kunnia saada olla jälleen mukana Golden Sahara II -projektissa. Keksinnöt ja innovointi ovat edelleen Goodyearin toiminnan ydin. Golden Sahara II:n ja Genevessä esittelemiemme konseptirenkaiden kaltaisten projektien parissa työskenteleminen tarjoaa meille mahdollisuuden koetella mielikuvituksemme rajoja ja kuvitella mahdollisia tulevaisuuden tuotteita ja palveluita, Dumortier lisää.