MAN - Vaihtoautot

Sähköauto Sono Motors Sion

Sion on Sono Motors GmbH start-up yrityksen polttokennolla ja vedyllä toimiva henkilöauto. Sono Motors perustettiin 2016 ja toimii Münchenin kaupungissa Saksassa. 

Sion on saanut polttokennot istutettua nätisti kattorakenteeseen menettämättä hyvää muotoilua, saanut 9460 esitilausta, ja ilmoittaa saavuttavansa hyvissä olosuhteissa 34 km ajomatkan omalla sähköllään. Sionin hinnaksi tulisi 25 500 euroa. Sarjavalmistuksen on määrä alkaa loppuvuodesta 2019.

Kaikkein merkittävintä Sionissa ja Sono Motorsissa on luottamus, jota se nauttii maailman suurimpiin kuuluvilta, autoilussa ja sähköteknilogiassa toimivilta alihankkijoilta Sionin kehittämisessä: Boschilta ja Continentalilta.

Continental vastaa moottorista, vaihteistosta ja suorituskykyelektroniikasta. Boschilta tulevat ohjausyksiköt ja softa. Datayhteys pilveen, Connectivity Control Unit (CCU), tulee Boschin ohjaamana.

Sono Motorsin suurin päänvaiva on nyt akkujen hinnan yli kaksinkertaistuminen. Alkuun 4000 euron akut maksavat valmistajalle yhtäkkiä 9500 euroa. Niillä uskotaan saavutettavan tavoitettu 250 km:n toimintamatka. Akut voivat myös jakaa muualle omaa sähköään, kun Sion ei itse tarvitse polttokennojensa tuottamaa sähköä.

Sion toimii Euroopassa tarkkailemisen arvoisena mittarina polttokenno-sähköauton kehityksestä.