MAN - Vaihtoautot

Gasum avaa kesäkuussa 2019 tankkausaseman Raision IKEA-tavaratalon yhteyteen. Lisäksi tavoitteena on avata asemat Kuopion ja Tampereen yhteyteen myöhemmin vuoden 2019 aikana. Kaasutankkausasemat Espoon Lommilassa ja Vantaan Porttipuistossa ovat olleet erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Ne ovat tuoneet auki ollessaan liikenteeseen yli neljän miljoonan ajokilometrin edestä puhdasta polttoainetta ja liikenteen CO2-päästöjä on vähennetty noin 600 tonnilla verrattuna bensiiniin.

IKEA Suomen tavoitteena on myös uudistaa vähitellen henkilöstön käytössä olevat autot sekä IKEA-bussit biokaasulla tai muulla ympäristöystävällisellä polttoaineella toimiviksi ajoneuvoiksi. Näin edistetään vähäpäästöisiä liikenneratkaisuja ja kunnianhimoisiin liikenteen päästövähennyksiin pääsemistä.

Kaasutankkausasemilla suuret päästövähennykset
IKEA-tavaratalojen yhteyteen avattiin vuoden 2018 aikana kaksi kaasutankkausasemaa: Espoon Lommila oli maailman ensimmäinen IKEA-tavaratalon yhteyteen avattu kaasutankkausasema. Lommilan jälkeen tankkausasema avattiin myös Vantaan Porttipuistoon.

Biokaasu on täysin kotimainen ja uusiutuva liikennepolttoaine, jota tuotetaan kotitalouksien, kauppojen ja teollisuuden biohajoavista jätteistä ja jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista. Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.