MAN - Vaihtoautot

Huoltovarmuusneuvosto on käsitellyt tulevan vaalikauden keskeisimpiä haasteita huoltovarmuuden näkökulmasta ja laatinut aiheesta julkisen kannanoton. Kannanotto pohjautuu valtioneuvoston joulukuussa 2018 tekemään päätökseen huoltovarmuuden kansallisista tavoitteista.

Huoltovarmuusneuvoston kannanotossa korostetaan energiahuoltovarmuuden turvaamista samoin kuin digitaalisen yhteiskunnan toimintakyvyn sekä logististen palveluiden ja verkostojen varmistamista. Samoin elintarvikehuollon varmistaminen ja sotilaallisen maanpuolustuksen tukeminen nähdään tärkeiksi alueiksi. Huoltovarmuusneuvosto painottaa kannanotossaan myös kansainvälisen huoltovarmuusyhteistyön sekä alueellisen ja paikallisen varautumisen merkitystä ja huoltovarmuuslainsäädännön kehittämistarpeita.

- On tärkeää, että huoltovarmuuden kansallisiin tavoitteisiin sitoudutaan myös tulevalla vaalikaudella. Kansainvälisen toimintaympäristön muutos on luonut uhkia ja epävakautta, jotka edellyttävät ennakoivaa ja pitkäjänteistä varautumista. Esimerkiksi ilmastonmuutos ja sen torjunta asettavat energiahuoltovarmuuden uudenlaisten haasteiden eteen, sanoo Huoltovarmuusneuvoston puheenjohtaja Jukka Ruusunen.

Kannanotto on luettavissa osoitteessa www.huoltovarmuus.fi.