MAN - Vaihtoautot

Harjavaltalainen MN Kuljetus Oy:n Niinivirran perhe on palkittu Satakunnan Vuoden yrittäjäperhe -palkinnolla Satakunnan Yrittäjien Yrittäjägaalassa 2.12. Satakunnan ammattikorkeakoulussa Porissa.

Oy Niinivirta Transport Ltd:n ajauduttua vuonna 2001 talousvaikeuksiin perustettiin myöhemmin samana vuonna Oy Niinivirta International Ltd, jossa oli mukana mm. Transportin entisiä omistajia. Vuonna 2004 Niinivirrat tekivät sukupolvenvaihdoksen ja Mikko Niinivirta osti osan Niinivirta International -yhtiöstä ja perusti MN Kuljetus Oy:n.

Niinivirrat ovat Suomen tunnetuimpia kuljetusyrittäjiä. Voidaan todeta, että yhtiön historia on alkanut vuonna 1954, kun Toivo ja Alli Niinivirta hankkivat ensimmäisen kuorma-auton. Yrityksen päätoimiala on kuljetus ja liikenne sekä varastointi. Tärkeimmät palvelumuodot ovat elintarvikkeiden ja kappaletavaroiden kuljetukset, muut teollisuuden kuljetukset sekä konttikuljetukset.

Koko perhe toimii yrityksessä vahvasti mukana. Perheyrityksen yhteenlaskettu alan työkokemus  on yli 100 vuotta. Yrityksen toimitusjohtaja on Mikko Niinivirta, joka on Antti ja Irma Niinivirran poika ja kolmannen polven yrittäjä. Antti Niinivirta toimii myyntijohtajana. Irma Niinivirta on talousjohtaja hoitaen laskutuksen ja taloushallinnon. Yritys työllistää 18 henkilöä ja alihankkijayrityksissä kymmenen henkilöä.

- Olen nähnyt ison kasvun ja konkurssin jälkeisen elämän. Näistä asioista ei voi muuta kuin oppia, toteaa Mikko Niinivirta. Uusi mahdollisuus ja uusi tulevaisuus näkyvät nyt yrityksen tasaisena kasvuna ja laadun jatkuvana kehittämisenä.

Yrittäjäperheen valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti perheen haasteelliseen yritystarinaan sekä sinnikkyyteen jatkaa toimintaa ja luoda yhdessä uusi toimiva yritys yhteistyössä koko perheen voimin.

Ehdotuksen Satakunnan Vuoden Yrittäjäperhe –palkinnon saajaksi teki Harjavallan Yrittäjät.