MAN - Vaihtoautot

 

Mercedes-Benz Trucks UK on paljastanut Actros 1: n, mallin jota valmistetaan vain 100 kappaletta. Mallin erikoisuus on sen varustelutaso ja ulkonäkö.

Mercedes-Benzin mukaan uusi tulokas on suunniteltu erityisesti omistajakuljettajille. Sen ostajakunta on esimerkiksi pitkän matkan kuljetuksia hoitavat perheomisteiset yritykset, jotka hakevat parhaiten varusteltua autoa. Lisäksi Mercedes toivoo suurten kuljetusyhtiöiden hankkivan sen lippulaivakseen.

Actros 1:ssä on 6x2 alusta, ja valikoiman paras ja tilavin GigaSpace ohjaamo. Nupin voi tilata joko mustana tai puoliksi hopeisena. Valmistaja olettaa suurimman osan tilaajista valitsevan 625 hevosvoimaisen 2563LS moottorin.

Autossa on Safety Pack, joka sisältää Active Brake Assist 4- ja Proximity Control Assist -järjestelmät sekä kuljettajan turvatyynyn. Actros 1: ssä on tehokkain moottorijarru ja rengaspaineiden valvontalaite. Polttoainetehokkuutta parannetaan Predictive Powertrain Control -järjestelmällä ja Daimler Fleetboard -tekniikan laitteistolla.

Ulkoisia muutoksia ovat lisäksi turkoosit linjat ympäri auton ja Alcoa Dura-Bright kevytmetallivanteet (leveämmät kuin tavallisesti) maalatuilla navoilla. Bi-xenon-ajovalaisimet, LED-takavalot ja valaistu Mercedeksen tähti edessä täydentävät huomiotaherättävää ulkoasua.

Sisäpuolella Style Line -suunnittelua täydentää nahkainen ohjauspyörä ja Comfort nahkahierontaistuimet kuljettajalle ja matkustajalle, parannettu multimediaviihdejärjestelmä ja Premium Comfort patja. Muita käytännöllisiä ominaisuuksia ovat automaattinen ilmastointi, sähköinen kattoluukku ja aurinkosuoja, mikroaaltouuni, ulosvedettävä jääkaappi sekä hyvät säilytystilat.