MAN - Vaihtoautot

Viime vuodesta lähtien Barcelonassa on ollut voimassa ympäristöalue, joka estää monien ajoneuvotyyppien pääsyn keskustaan ​​ilman pilaantumisen vuoksi. Myös Madridissa sääntöjä on tiukennettu 01.11.2018. Kolme erillistä vyöhykettä voidaan aktivoida eri skenaarioissa. Keskustan alueella ajoneuvoja suljetaan pysyvästi pois liikenteestä.

1.11 2018 lähtien vain sellaiset ajoneuvot, joissa on Espanjan ympäristömerkki Distintivo Ambiental, voivat päästä ympäristövyöhykkeelle "Madrid Central ZEZ". Suuremmassa "M30-vyöhykkeessä" ajoneuvoja, joissa ei ole ympäristömerkkiä, suljetaan pois jo silloin, jos ilman pilaantumisen korkean taso jatkuu kaksi päivää. Lisäksi ajoneuvot, joilla on vain B- tai C-tarra ovat pysäköintikiellossa. Taksit voivat silloin ajaa vain, jos niillä on 0 tai ECO-tarra tuulilasissaan. Jos ilman pilaantumisen huippu kestää kolme päivää, ajokielto voidaan laajentaa vielä suuremmalle ympäristöalueelle "Madrid City".

Ulkomaalaiset eivät voi vielä ostaa ympäristömerkkiä Espanjan ympäristöalueille, koska hallitus ei ole vielä ottanut käyttöön vastaavaa järjestelmää. Siksi tällä hetkellä suositellaan jättämään ulkomaiset ​​ajoneuvot Madrid Centralin pysyvän ympäristöalueen ulkopuolelle.