MAN - Vaihtoautot

Engcon-tartuntakourakasetti

Engcon on valmistanut jo jonkin aikaa ainutlaatuisia tartuntakourakasetteja. Kaivukoneen kuljettaja voi asentaa tai irrottaa tartuntakourakasetin alle minuutissa yhdellä kädenliikkeellä tarvitsematta ruuvata tai kytkeä hydrauliikkaa manuaalisesti.

Ensimmäisenä lanseerattiin GRD20-tartuntakourakasetti Q-Safe 60 -työlaitekiinnikkeellä varustettuihin Engconin EC214- ja EC219-rototiltteihin. Sen jälkeen oli vuorossa GRD10 Engconin EC209-rototiltteihin, jotka on varustettu Q-Safe 45- tai Q-Safe 50 -työlaitekiinnikkeellä. Nyt on puolestaan aika aloittaa GRD70-tartuntakourakasetin sarjatuotanto. Se on tarkoitettu Engconin suurimpaan rototilttiin eli EC233:een, jossa on Q-Safe 70 -työlaitekiinnike. GRD70 on voimakas tartuntakoura, jonka tartuntavoima on 2,2 tonnia ja tartuntaleveys lähes metrin.

Kuljettaja voi kiinnittää tai irrottaa tartuntakourakasetin noin minuutissa aktivoimalla lukituksen yhdellä kädenliikkeellä, jolloin hydrauliikka liitetään tai kytketään irti samalla, kun tartuntakourakasetti lukitaan tai irrotetaan. 

Automaattinen työlaitekiinnike kaivukoneisiin 40 t saakka (2019-02-07)

Engcon on aloittanut automaattisen EC-Oil 80 -hydrauliliitännän tuotannon. Se sopii käytettäväksi yhdessä Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kanssa ja on tarkoitettu enintään 40 tonnin kaivukoneisiin ja suurta virtausta edellyttäville työlaitteille.

Automaattinen hydrauliliitäntä tarkoittaa, että kuljettaja voi pysyä kaivukoneen ohjaamossa kiinnittäessään tai irrottaessaan rototiltin tai muut hydrauliset työlaitteet. Hänen ei tarvitse vaivautua kiinnittämään paineenalaisia ja likaisia hydrauliliittimiä manuaalisesti.

EC-Oil 80:n myötä kaivupuomin konekiinnikkeiden ja rototilttien välinen automaattinen hydrauliliitäntä tulee veloituksetta vakiovarusteeksi kokoluokassa QS45–QS80, kun asiakas ostaa samalla kertaa konekiinnikkeen, rototiltin ja DC2-ohjausjärjestelmän.

- Suuriin kaivukoneisiin sopiville automaattisille työlaitekiinnikkeille on suuri kysyntä, sillä suuret manuaaliset hydrauliliittimet ¾ tuuman koosta ylöspäin ovat raskaita ja hankalasti käsiteltäviä, sanoo Engcon Groupin kehityspäällikkö Fredrik Jonsson.

Q-Safe 80 varustetaan vakiona yhdellä EC-Oil 70 -lohkolla, jossa on kaksi ¾ tuuman liitintä, sähköliitin ja keskusvoiteluliitin. Vakiokokoonpanon lisäksi Q-Safe 80 -työlaitekiinnike voidaan varustaa myös EC-Oil 80 -lohkolla, jossa on kaksi 1 tuuman hydrauliliitintä, ½ tuuman hydrauliliitin ja kaksi sähköliitintä. Tämä kokoonpano mahdollistaa enintään 250 litran virtauksen Q-Safe 80 -työlaitekiinnikkeen kautta.

- Jos tarvitaan vielä tätä suurempaa virtausta, EC-Oil 70 -lohkon tilalle on mahdollista vaihtaa toinen EC-Oil 80 -lohko. Näin saavutetaan jopa 300 litran virtaus, Fredrik Jonsson sanoo.

Engcon ilmoittaa, että sen valmistamat hydrauliset työlaitteet, tärylevyt, lajittelukourat, puutavarakourat, harjalaitteet ja haarukkarungot ovat saatavana valmiiksi automaattisilla EC-Oil-hydrauliliitännöillä varustettuina ja lisäksi tarjotaan valmiita yläosia/sovittimia, jotka voi hitsata tai ruuvata kiinni asiakkaan omiin, olemassa oleviin hydraulisiin työlaitteisiin.

Engcon julkistaa uuden lajittelukouran minikaivureille (2018-10-12)

Engcon-lajittelukoura minikaivureille

Engcon on kehittänyt uudentyyppisen lajittelukouran, joka on tarkoitettu erityisesti minikaivureille. Uusi lajittelukoura, SK02, painaa hieman yli 100 kg, minkä ansiosta se soveltuu erityisen hyvin pienille, 1,5–3 tonnin kaivukoneille. SK02:n leveys on 400 mm ja maksimitartuntavoima on 5,7 kN.

Sovituslevy/kiinnike on ruuvikiinnitteinen, kuten useimmilla muillakin Engconin hydraulisilla työlaitteilla, ja siten se on helppo sovittaa peruskoneessa käytetyn kiinniketyypin mukaan. SK02-kourassa on myös ruuvikiinnitteinen säästöterä ja siinä on valmius hampaiden kiinnitykseen. Se voidaan toimittaa myös tiiviillä kylkiosilla, jolloin sitä voidaan käyttää myös massansiirtoon.

Kobelcon kaivukoneisiin Engconin rototiltit ja automaattiset kallistustoiminnot (2018-08-29)

Kobelco-kaivukoneeseessa Engcon-rototilt ja automaattinen kallistus

Kobelco Construction Machinery on yhdessä rototilttien valmistaja Engconin ja Leica Geosystemin kanssa kehittänyt koneisiinsa soveltuvan automaattisen korkeus- ja kallistustoiminnon. Yhteistyön tuloksena Kobelco ilmoittaa varustavansa keväästä 2019 lähtien SK200/SK210-10 mallinsa Engconin rototiltillä ja Leican koneohjausjärjestelmällä.

Ominaisuus mahdollistaa automaattisen kallistustoiminnon Engconin rototiltin avulla ja ohjaa samalla automaattisesti kaivuu- ja pääpuomin sekä kauhan toimintoja. Tämä merkitsee, että kaivukone yhdessä ICT-järjestelmän kanssa (Information and Communication Technology) määrittää automaattisesti kauhalle oikean korkeuden ja kallistuskulman.

Kobelco ilmoittaa, että malli SK200/SK210-10 tulee markkinoille ensimmäisenä, varustettuna uudella ICT-järjestelmällä.

Automaattiset työlaitekiinnikkeet ovat uusi vakiovaruste (2018-05-16)

Rototilttivalmistaja Engcon ottaa automaattisen EC-Oil-työlaitekiinnikejärjestelmän vakiovarusteeksi kaivupuomin ja rototiltin väliin. 1. toukokuuta 2018 alkaen Engcon alkaa tarjota QS60-kokoisia kaivukoneiden työlaitekiinnikkeitä kaivupuomiin, jotka varustetaan täysautomaattisella EC-Oil-hydrauliliitännällä ilman lisäkustannuksia. Sama koskee myös yrityksen QS60-yläosalla ja DC2-ohjausjärjestelmällä varustettuja rototilttejä, joihin tulee myös EC-Oil-liitäntä kaivukoneen työlaitekiinnikkeeseen vakiovarusteena. Muihin kokoihin eli QS45-, QS50- ja QS70-kiinnikkeisiin EC-Oil tulee vakiovarusteeksi myöhemmin.

Engconin automaattisen työlaitekiinnikkeen avulla hydrauliikan, sähköjärjestelmän ja keskusvoitelun voi kytkeä kaivukoneen ja rototiltin välille ohjaamosta poistumatta.

Proportionaalinen ohjausjärjestelmä JCB:n kaivukoneeseen (2016-10-20)

Engcon tarjoaa täydellisesti kokonaisuuden hallintaan yhteensopivan proportionaalisen ohjausjärjestelmän. Ohjaussauvoilla hallitaan kaikkia rototiltin toimintoja sekä pyöräohjausta ja ajonhallintaa. Tämä kaikki tapahtuu Hydradigissä, JCB:n uusimmassa koneessa ohjausjärjestelmän (DC2) ja ohjaussauvojen (MIG2) avulla. Kehitystyö tehtiin Micropropilla Ruotsissa tiiviissä yhteistyössä JCB:n kanssa, josta myöhemmin siirryttiin testiympäristöihin JCB:n jälleenmyyjille niin Englannissa kuin Pohjoismaissakin. Hydradig-versiossa on muiden DC2-versioiden tapaan älypuhelimella toimiva etätuki, ja käyttämällä Engconin MIG2-hallintakahvoja voi ohjata proportionaalisesti jopa kuutta eri toimintoa samanaikaisesti.