MAN - Vaihtoautot

Poliisin Tungvogncenter Öst'n tiepartio pysäytti 15.3. romanialaisen kuorma-auton joka veti tanskalaista perävaunua. Sen kuljettaja pystyi näyttämään vain kahden viimeksikuluneen ajoselvityksen. Ajopiirturista puuttui raportti 20 edeltäneestä vuorokaudesta.

Poliisi määräsi 6000 Tkr sakkoa jokaisesta selvittämättömästä vuorokaudesta. Kuljetusliikkeelle määrätyiin sakkoa 240 000 Tkr. Yhteensä määrättiin sakkoja yhteensä 360 000 Tkr, noin 49 000€. Kuljetusliike asetti heti sakkotakuut.

Asia ratkaistaan lopullisesti 6.5. Roskilden oikeusistuimessa. Syyttäjä tulee vaatimaan kuljettajalle myös määräaikaista ajokieltoa Tanskassa.

(Samalla kun Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa lisätään kuljetustoimintaa tieverkossa kasvavien sääntörikkomusten johdosta erityisesti itäeurooppalaisten kuljetusyritysten, autojen ja kuljettajien toimesta, Suomi vähentää valvontaa rahan puutteeseen vedoten. Laiton kuljetustoiminta hyödyttää suomalaista metsä- ja vientiteollisuutta ja kostautuu ensisijaisesti suomalaisen kuljetuselinkeinon ja työpaikkojen elinehtoihin. Toim.huom.)